De Herentalse academie voor muziek, woord en dans maakt zich klaar voor een alweer wervelend project. Ditmaal staat de afdeling 'dans' centraal.

Na een afwezigheid van 20 jaar verrijkt sinds september 2009 de dansafdeling opnieuw het aanbod van de academie. Tijd dus om de ondertussen 120 dansers, in de spotlights te zetten. Zij doen dat natuurlijk niet alleen, woord- en muziekafdeling dragen meer dan hun steentje bij: een live-combo, een 80-koppig koor en enkele woordkunstenaars omringen de dansers.

Ook de academie voor beeldende kunst is nauw bij het project betrokken. Zij zorgen voor een filmprojectie, die u in combinatie met dans en muziek ongetwijfeld in hogere sferen gaat brengen.
Dansleerkracht Ilse Imants koos als thema 'Water'. Tijdens de voorbereidende brainstorm-sessies, bleek dit voor iedere discipline een meer dan creatieve uitdaging. De kruisbestuiving tussen al deze kunstvormen werd   'H2O4U' gedoopt.

De voorstellingen vinden plaats in 't Schaliken op zaterdag 24 maart om 17.00u en 19.00u, en op zondag 25 maart om 15.00u en 17.00u. Kaarten (5 en 3 euro) zijn te verkrijgen aan de ticketbalie van 't Schaliken (tel. 014-28 51 30)